6 de gen. 2012

Obrint finestres....després de Festes

Ressaca "post festum" i agraïments

Després del seguici dels Reis, podem dir que hem començat a rebre petits obsequis, de la mà d'alguns"patges" que s'han confiat a la nostra plana clicant la finestreta de SEGUIDORS, una opció a la qual encara hi sou a temps a fegir-vos-hi i que no cal dir que ens satisfà de debò. Durant la "campanya" de Nadal, Any Nou i Reis  podem dir que s'han aconseguit, els dies punta, un promig de 40 visites diàries al nostre Bloc. Del dia 1 de desembre fins el dia, 6 de gener, diada de Reis, han obert les nostres planes un total de 700 Visitants.  Això ja és una bona notícia doncs reconeixem en aquest gest el vostre interès i l'augment de conscienciació pel nostre Patrimoni. Cal augmentar el nombre de seguidors però també que enriquiu el Bloc amb les vostres propostes i opinions a través de la casella inferior de cada article, destinada a Comentaris. Entre tots  hi ha molt camí a fer. Gràcies pels que ja heu començat a col.laborar.

GDP  (Vic-Osona)







   UNES ADRECES I ENLLAÇOS  PER A LA VOSTRA INFORMACIÓ I ENTRETENIMENT    

A l'espera de novetats, que n'hi hauràn ran de  les peticions de la nostra Carta dels Reis,  us deixem unes adreces a enllaços interessants lligats al nostre Bloc i a les nostres activitats com a grup. Son un conjunt d'imatges, videos i articles que resumeixen la tasca del GDP al llarg d'aquests tres anys i mig de compromís pel Patrimoni històric i monumental.





ALBUM D'IMATGES PATRIMONIALS DEL GDP.-  Selecció d'Imatges publicades al llarg de tres anys pel Grup de Defensa del Patrimoni.  Les darreres inclouen les nostres peticions patrimonials més recents.
https://picasaweb.google.com/gdpvic

ENLLAÇ AL GDP.BLOC.CAT.- informació dipòsit d'articles del Bloc anterior del GDP (2008 - 2011)
http://gdp.blog.cat/


LA FARINERA.- Vista interior de la Fàbrica vigatana construida per  d'Enric Sagnier (1853-1931) abans de la reforma de 2009 que l'ha transformada en Centre d'Arts  - L'Abans i el Després.

https://picasaweb.google.com/reraelmoli/FarineraSantJordiDarrersMolins

http://www.naciodigital.cat/osona/noticia/13637/fotos/desmantellament/farinera/vic

https://picasaweb.google.com/reraelmoli/LaFarineraEscolaDArtIDisenyDeVic?authuser=0&feat=directlink


* CAMPANARS D'OSONA.- Hem fotografiat  més d'un centenar de Campanars de la Comarca d'Osona.


https://picasaweb.google.com/reraelmoli/CampanarsDOsona?feat=directlink


RESTAURACIÓ DEL RELLOTGE DE VIC.- Procés de restauració de l'antiga màquina de 1901, construida per Josep Besses, rellotger de Barcelona,  coneguda com les de les 24 campanades. Podem veure la la visita de membres del GDP al taller del rellotger Joan Pedrals de Moià. Al segon enllaç hi podreu llegir un article en calu d'humor de Joan Pedrals i Miquel Cañellas (rellotger i ex-rellotger respectivament) sobre la notorietat de la peça mecànica del rellotge públic que va "atabalar" uns quants mesos als vigatans de principis de segle. Obriu si us plau i divertiu-vos amb una narració de tò jocós  "Tres quarts de quinze"  


http://www.naciodigital.cat/osona/galeria/1397/foto/55411


http://www.naciodigital.cat/osona/noticia/25217/tres/quarts/quinze


* ARTICLES SOBRE  EL RELLOTGE I ELS FANALS VIGATANS DE GAUDÍ A LA XARXA
Enllaços directes als Blocs de "Gaudí i el Modernisme a Catalunya"  i  " Campaners de València " sobre el Rellotge de la Plaça de Vic i Campanar de la Catedral, signats per Miquel Cañellas,del GDP.

www.gaudiallgaudi.com/CA021%20Fanals%20de%20Vic.htm

http://campaners.com/php/poblacio.php?numer=962





ACTIVITATS DEL GRUP   (gravacions en video)


Farineres ( una filmació d'Albert Bagué per al GDP )
http://vimeo.com/3623261
   
Visita al Campanar de la Pietat de Vic
http://www.vimeo.com/22054239


Visita al campanar de Sta. Coloma de Centelles
http://www.vimeo.com/30488260




****************************************

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada