30 d’abr. 2012

L'itinerari urbà del Via Creu de Manlleu


Testimonis que es perden 


Tal com expressen els nostres estatuts, el Grup de Defensa del Patrimoni va adquirir el compromís de  "Promoure, Defensar  vetllar pel Patrimoni artístic, històric i monumental i testimonial  de la ciutat i terme municipal  de Vic i  subsidiàriament arreu del territori de la comarca d’Osona" .


Ens arriba una crida, en forma de denúncia patrimonial des de la Devocioteca. Una plana manlleuenca que presenta un estudiós de la devoció popular, folclorista i divulgador que ens parla d'uns testimonis materials presents als carrers de Manlleu i concretament a la plaça Bernardí desapareguts recentment (un d'ells) ran de les obres del parking soterrat.

Es tracta de les creus itinerants, uns elements de més càrrega simbòlica que artística, però des del punt de vista de patrimonial, hem de concedir que la crida que se'ns fa des de la  web que edita Joan Arimany, té tots els ingredients per a ser acollida i divulgada des de la nostra plana. Us  passem la informació i la denúncia a través de l'enllaç a la seva web particular.

Com ens diu en Joan Arimany, a mode d'aclariment en el seu article, parlant d'aquests testimonis de la pietat popular "No es tracta, és evident, de recuperar el seu valor artístic (només era una creu de fusta) sinó de mantenir  ` viu’ el record d’una manifestació de religiositat popular". 







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada