20 de gen. 2012

Penell barroc alterat

Si hi hagués voluntat, la rectificació encara seria possible

En  la nostra carta als "reis" publicada en aquest mateix Bloc el proppassat dia 3 de Gener  (veure més avall) el GDP demanava que es tornés a la situació anterior el cimal que estotja la campana de quarts el cloquer d'Oliba, coronat de lluïssors impròpies d'un rematament, en forma de parallamps inoxidable, que hauria de ser patrimonialment respectuós al conjunt del grup. Aquestes ratlles, improductives segurament, a la vista dels aconteixements, pretenen insistir una vegada més en aquesta qüestió enutjosa que dol en la contemplació dels acabats del rematament d'un campanar històric que en paraules d'Eduard Junyent és el "rei dels cloqueres romànics fet construir amb major esbeltesa de línies que l'obtinguda a Ripoll i a Cuixà i com  a model que fou del cloquer s romànics d'importació lombarda" . Després de l'obertura de finestrals auspicida pel vell canonge i romanista durant la dècada dels anys seixanta-setanta, més enllà del manteniment i les rehabilitacions imprescindibles, s'imposa el rigor i el respecte a un llegat que no té preu.



Reproduim aquí mateix la mateixa nota publicada al 9 NOU al mateix temps que agraïm públicament el ressò mediàtic que  fa de manera habitual el digital Osona.com en l'enllaç del qual hi podreu trobar aquesta notícia i de forma indexada, la pràctica totalitat d'activitats i comunicats de premsa que ha general el GDP al llarg de tres anys d'activitats del grup.


NOTICIA SOBRE LA PETICIÓ DEL GDP a Osona.com
http://www.naciodigital.cat/osona/noticia/29832/gdp/tamb/carta/ses/majestats


ACTIVITATS DEL GDP  a Osona.com (2008 - 2011)
http://www.naciodigital.cat/osona/cercador/gdp



FINAL D'OBRA A LA VISTA   (El 9 NOU  del 9 de gener de 2012)
El setmanari comarcal es feia  ressò de la petició del GDP sobre el penell barroc del cloquer de Vic.
En aquesta nota s'hi recullen les opinions del nostre secretari i coordinador i s'hi anuncia un final d'obra que arriba tard per alguns "detalls" de darrera hora. Lamentablement no són detalls que afectin a la consecució ni als objectius expressats per la demanda patrimonial adreçada pel  GDP als directors i responsables de l'obra.


*(cliqueu al damunt per a augmentar)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada