25 de des. 2011

El Pessebre patrimonial dels Bagué


50 Anys de pessebrisme  familiar i  païssatge nostàlgic de la font dels Frares 

No és cap secret dir que la família Bagué Cambra de Vic, fa pessebres any rera any de manera pública i amb il.lusió renovellada, al barri de santa Anna de Vic on tenen la seva llar.

No és cap secret dir que casa seva és oberta a tots els vigatans, planaosonencs i catalans que vulguin passar a contemplar l'obra il.lusionada de les seves mans.

No és cap secret dir que si l'any passat celebraven, al costat del naixement del nen Jesús, l'arribada de la Quar, la petita de la família; enguany posen l'establia al costat d'un bé patrimonial vigatà que l'Albert i la M.Dolors (dos dels germans Bagué Cambra) els fa molta il.lusió recuperar:  la font dels Frares, al terme de Sta. Eugènia de Berga.

No és cap secret dir que la M. Dolors Bagué, mare de la Quar  i l'Albert, un excel.lent  fotògraf i vocacionat càmera de T.V. formen  part activa de les inquietuds del GDP.


Es per tots aquests "secrets" a veus que avui el Grup de Defensa del Patrimoni, els felicita per aquests 50 anys de fidelitat familiar en  la dedicació al pessebre, que més enllà d'un costum religiós i testimonial entronca amb una vessant artesanal i artística de cura i observació del païssatge i amb l'arquitectura tradicional i monumental del nostre país. La prova d'això la tenim en  l'absoluta fidelitat conservacionista i defensora del patrimoni dels nostres benvolguts companys, els germans Albert i M.Dolors Bagué, a qui dediquem, juntament amb els seus pares, aquesta plana nadalenca d'avui. Moltes felicitats ¡

Miquel Cañellas (secretari-coordinador del GDP)





Trofeu lliurat per l'Associació de Veïns del
barri de Santa Anna en reconeixement  a la
tasca de difusió de la tradició pessebrista
Cartell anunciador dels  50è. aniversari
de l'Exposició familiar de Pessebres 




La família Bagué Cambra poc abans d'inaugurar el seu Pessebre commemoratiu
foto: de Jordi Puig  (el 9 Nou, 23 -12-2011)


Diorama principal de l'exposició dels 50 Anys de Pessebres on es pot  
contemplar el paratge  rehabilitat de la Font dels Frares


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada